Componence Asset List

28 juni 2023

pexels-photo-1540338+festval.jpeg

Een alternatief voor de gestegen prijzen? Niet gaan… ruim 1 op de 3 festivalliefhebbers wil wel gaan, maar moet één of meerdere festivals overslaan vanwege de gestegen prijzen. Wanneer jongeren het wel kunnen veroorloven om naar en festival te gaan, proberen ze de kosten (op een zorgelijke manier) binnen de perken te houden door (meer) drugs te gaan gebruiken. "Voor 20 euro heb je een xtc-pil én een hele dag water op een festival. Met bier en eten ben je drie of vier keer zo veel kwijt", schrijft een deelnemer van het onderzoek. 43 procent van de festivalbezoekers zegt dat ze van plan zijn minder te drinken of goedkopere drankjes te kopen. Een kwart gaat minder of goedkoper eten.

De gestegen kosten zijn het resultaat van de inflatie. Organisatoren voelen zich genoodzaakt om de gestegen kosten van onder andere personeel en apparatuur door te berekenen aan de bezoeker. De meeste jongeren (62%) begrijpen wel dat duurdere tickets en muntjes onvermijdelijk zijn voor organisatoren. Niemand ontkomt immers aan de inflatie, en liever een duurt festival dan geen festival. Al zouden organisatoren ook anders om kunnen gaan met de gestegen kosten, zoals creatiever zijn met de aankleding.

 

Maak jij of ken jij iemand die vaker XTC gebruikt dan gewenst? En maak je je zorgen over het gebruik? Stel dan gerust je vragen aan de preventiedeskundigen van Youz verslavingszorg via preventie@youz.nl Of kijk eens op onze websites www.maakjekeus.nl en/of www.puberenco.nl

Bron: 1 op de 5 festivalgangers van plan (meer) drugs te gebruiken door gestegen prijzen tickets en muntjes - EenVandaag (avrotros.nl)