Componence Asset List

11 augustus 2021

Uitgaan-4.jpg

Neurologen waarschuwen voor passief lachgas gebruik. Net zoals bij meeroken kan dit ook schadelijke gevolgen hebben zonder dat jij met een ballon in je mond hoeft te zitten.

De problemen rond lachgas nemen toe en het aantal gemeenten dat actief handhaaft groeit elke maand. Steeds meer jongeren belanden in het ziekenhuis met neurologische problemen of uitvalsverschijnselen. De eerste patiënten zijn al in het ziekenhuis beland door het passief inademen van lachgas aldus Phillipe Pals, neuroloog AZ Sint- Maarten in België.

Op het moment dat jij in een kleine, slecht geventileerde kamer bent en er grote hoeveelheden lachgas wordt geconsumeerd kan het gevaarlijk zijn hier langere tijd te verblijven. Vergelijkbaar met meeroken kan het gevaarlijk zijn om in de zelfde ruimte te zijn terwijl je zelf geen lachgas gebruikt. Volgens experts komen de zelfde risico’s als bij actief lachgas gebruik om de hoek kijken. Hersenschade en een tekort aan vitamine B12 waardoor er problemen ontstaan in het ruggenmerg wat kan leiden tot uitvalsverschijnselen. Experts geven aan dat lockdownfeestjes in besloten ruimtes het probleem hebben verergerd.

Voor meer informatie over lachgas kan je rondkijken op onze website. Heb jij zelf het idee dat je teveel lachgas gebruikt of ken je iemand die dit doet? Bel ons voor informatie of kijk rechts onder in beeld of er iemand aanwezig is om mee te chatten.

Klik hier voor het volledige artikel