Componence Asset List

15 april 2022

speed-drugs-poeder-lijntjes.jpg

In Goeree-Overflakkee hebben 230 contacten uit een telefoon van een dealer een sms bericht gekregen van de politie. De telefoon is vorig jaar tijdens een actie tegen drugshandel in beslag genomen.

De SMS bom richt zich tot mogelijke klanten van de dealer woonachtig in Goeree-Overflakkee. De SMS bevat een link naar hulpverlening zodat mogelijke klanten hopelijk net iets sneller hulp zullen zoeken. Landelijk werd er al vaker zo’n SMS bom ingezet maar voor politie Rotterdam-Rijnmond is dit de eerste keer. In Leiden bijvoorbeeld kregen zo’n 8500 klanten van drugsdealers een bericht wordt gemeld door verslavingspreventie Brijder.

De telefoonnummers worden eenmalig gebruikt om het bericht te versturen. Er wordt verder niets met de telefoonnummers gedaan en daarom valt het nog net binnen de wet. Het is bij een dergelijke actie natuurlijk niet helemaal duidelijk wie de berichten ontvangen. Sommige personen die een bericht ontvangen gebruiken al lang niet meer, zijn van telefoonnummer gewisseld of zijn afgekickt.

Voor veel mensen zijn drugs een ver van hun bed show terwijl sommige mensen juist in een bubbel zitten waar drugsgebruik genormaliseerd lijkt. Drugsgebruik is niet normaal en het brengt altijd risico’s met zich mee. Merk jij dat je zelf soms meer drank of drugs gebruikt dan je wil? Mogelijk heb jij dan wel iets aan een vrijblijvend gesprek met een preventiedeskundige. Neem contact op via onze mail voor een vrijblijvend gesprek. Onze mail is preventie@youz.nl.

Klik hier voor het originele artikel