Componence Asset List

02 juli 2021

red_graph.png
Rotterdam start met actief handhaven op het gebruik van lachgas. De overlast in combinatie met steeds meer meldingen van problematisch gebruik zorgen ervoor dat de politie moet gaan handhaven.

Ondanks dat het landelijk verbod nog even op zich laat wachten neemt Rotterdam het voortouw in het verbod van lachgas. Dikstofmonoxide, de werkzame stof in lachgas is sinds maart al verboden om te gebruiken in de straten van Rotterdam. Tot nu toe werd er door de politie enkel gewaarschuwd maar vanaf nu gaan agenten “actief en repressief handhaven”. 

Handhaven kost geld en daarom laat een landelijk verbod nog even op zich wachten. Echter zijn de problemen in Rotterdam dermate groot dat de politie niet anders kan. Lachgas, mogelijk bekend als verdovend middel vanuit het ziekenhuis wordt de laatste jaren enorm veel gebruikt door jongeren. Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hoe verslavend lachgas is. De laatste jaren laten nieuwsberichten wel zien dat dit gas mogelijk verslavender is dan men van te voren dacht. 

Doordat lachgas lange tijd niet verboden was en redelijk eenvoudig te koop is denken jongeren dat het een onschuldig middel is. Toch waarschuwen artsen grootschalig voor lachgas aangezien de hoeveelheid jongeren in het ziekenhuis toenemen.  

Steeds duidelijker dat het onverstandig is om lachgas te gebruiken. Zeker wanneer je verkouden bent. Lachgas zet uit in lucht wat er voor zorgt dat je trommelvlies kan springen op het moment dat je een verkouden heeft hebt. Maak jij je zorgen om je eigen lachgas gebruik of dat van een vriend of vriendin? Dan kan je altijd met ons in gesprek via de chat.