Componence Asset List

07 februari 2022

Molly+%26+Pipa.jpg

Het wereldje achter XTC wordt op een ludieke manier inzichtelijk gemaakt door dit spel ontwikkeld door de politie. De game stimuleert jongeren om met hun vrienden, ouders of leraren te praten over synthetische drugs.

In Nederland wordt zeer veel synthetische drugs gemaakt zegt Marloes Lippens, werkzaam voor de politie synthetische drugs in Oost-Brabant. Daarnaast wordt XTC gebruik steeds meer genormaliseerd. Echter staan de gebruikers totaal niet stil bij de schade die een pilletje de maatschappij aanricht. De gewelddadige wereld achter drugs is niet direct zichtbaar.

In deze game wordt deze wereld wel getoond. De politie is samen met jongeren rond de tekentafel gaan zitten. Welke kennis hebben jongeren al en wat weten ze nog niet? Wat willen jongeren weten en hoe willen ze dat te weten komen? Het resultaat, de XTC-game, een serious game die geen waarschuwende toon heeft maar gewoon op een originele manier de gamer laat nadenken over de wereld achter drugs.

Speel het spel eens met je vrienden of familieleden. Op www.xtcwatjijnietziet.nl kan je het spel spelen. Als je het spel opstart, krijg je een rondleiding door de hele keten van XTC-productie. Dit gaat van het inkopen van grondstoffen tot het verkopen op een festival. Laat de game werken als een gespreksopener over wat jij vindt van deze onderwereld en waar wiens verantwoordelijkheid ligt.

Klik hier voor het artikel van de ontwikkelaars