Componence Asset List

17 december 2021

Teenagers+%281%29.jpg
Sinds de coronapandemie is je favoriete sport beoefenen soms een stuk lastiger. De laatste tijd zitten we weer in een avondlockdown wat zorgt voor veel dichte sportclubs in de avonduren. Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan minder te sporten of zelfs geheel gestopt te zijn met sporten als gevolg van de avondlockdown.

Vooral kinderen en jongeren kunnen niet goed terecht bij hun favoriete sport. De helft van de jongeren tussen 13-18 jaar geeft aan minder te sporten of is geheel gestopt. Volgens Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF komen deze cijfers niet als een verrassing. Een sportclub is voor jongeren erg belangrijk om voldoende te bewegen. 

Normaalgesproken komen jongeren in de avonduren samen bij sportclubs om te sporten. Nu deze clubs om 17:00 moeten sluiten lukt het maar weinig jongeren om zelfstandig een vervanging te vinden en deze ook vol te houden.

Sporten is belangrijk voor je lekker in je vel voelen. Probeer daarom samen met vrienden een vervanging te vinden voor je wekelijkse beweging. Het is bewezen dat bewegen gelukshormonen aanmaakt. Als jij je soms wat somber voelt kan het absoluut helpen om te sporten. Ga in je eentje hardlopen met je favoriete muziek of een podcast op je oortjes. Of spreek af bij een basketbalveldje in de buurt. 

Klik hier voor het originele artikel