Componence Asset List

29 maart 2023

blog4-1030x687.jpg

Een collectief van artsen, waaronder ic-hoofd Diederik Gommers en longarts Wanda de Kanter, zijn een TikTokcampagne gestart, waarmee het jonge volgers wil waarschuwen voor de gevolgen van vapen. Op het socialmediaplatform gaan namelijk veel video's rond waarin TikTokkers vapen. Deze TikTok influencers hebben vaak veel jonge volgers. De artsen waarschuwen dat de TikTokkers op deze manier reclame maken voor de tabaksindustrie. 

"Het laten zien van vapes, inspireert anderen om ook te vapen", stelt ic-arts Diederik Gommers in een TikTokvideo. Ook normaliseert het vapen De andere artsen voegen toe dat het vapen leidt tot verslaving en ziekte. "We slaan alarm als artsen om te voorkomen dat we jullie later in ons spreekuur zien."

Boven de 24 begint bijna niemand meer met roken, en dit weet de tabaksindustrie ook. Door filmpjes op social media te zetten stimuleert de tabaksindustrie een nieuwe doelgroep, namelijk kinderen. Als kinderen vapen, is de kans drie keer zo groot dat ze overstappen op roken. De artsen willen dat de TikTokgebruikers filmpjes met hun vapes dus weer verwijderen. "En als dat lukt, zijn we snel weer van TikTok af. Dat beloven we."

Bron : http://Artsencollectief start met TikTokaccount campagne tegen vapen | RTL Nieuws