Componence Asset List

25 juni 2021

Uitgaan-1+-website.jpg
Doordat jongeren lange tijd niet meer hebben kunnen feesten is men bang dat jongeren te snel te veel gebruiken. Dit komt mede omdat de tolerantie voor alcohol en drugs nu lager is. 

Wanneer je langere tijd geen middelen hebt gebruikt, wordt de tolerantie voor dat middel lager. Dit betekent dat je minder goed tegen het middel kan. Hierdoor gebruik je al sneller veel meer. Dit vergroot de kans op negatieve effecten van het middel, zoals:  kans op angst- of paniekaanvallen en irritatie of agressie. 

Ben je van plan om weer te gaan feesten? Hou er dan rekening mee dat je een lagere tolerantie hebt. Bedenk goed voor jezelf hoe jij een leuke tijd kunt hebben. Dit gebeurt zeker niet wanneer je te veel drank of drugs gebruikt. Ook zonder deze middelen kan het namelijk gezellig zijn! Eindelijk weer met jouw vrienden op stap en er op uit. 

Durf dus ook nee te zeggen. Heb je geen behoefte aan alcohol of drugs, gebruik dan niet en hou het bij een frisje of een mocktail! Er zijn in ieder geval genoeg alternatieven. Vind je het lastig om nee te zeggen of om te gaan met groepsdruk, dan kun je hieronder meer informatie vinden over deze thema's.

Het volledige artikel lees je hier.