Componence Asset List

27 augustus 2021

Antes+YOUZ+GHB.jpg

Door het compleet onrealistische ideaalbeeld van hoe een mannenlichaam eruit moet zien grijpen steeds meer sportende jongeren naar anabolen.

Door de jaren heen wordt het ideaalbeeld van hoe een lichaam eruit hoort te zien steeds verder verwijderd van de realiteit. Met enige regelmaat is in het nieuws hoe meisjes op Instagram onzeker gemaakt worden over hoe dun de taille en hoe dik de billen anno 2021 horen te zijn. Niet anders is dit bij mannelijke influencers die een beestachtig lichaam nastreven en laten zien hoe je met veel kip, broccoli, shakes en eindeloos trainen net zo breed kan worden.

Tegenwoordig zijn er steeds meer jongens die anabolen slikken of spuiten. Dit zijn veelal jongens tussen de 20 en 40 jaar oud die amateursport beoefenen. Zij lopen tegen een natuurlijk plafond aan waar hun lichaam niet breder meer kan worden en zien dat anderen met behulp van een pil of spuit, te koop via het internet, dit plafond doorbreken. Daarnaast zijn er ook jongeren die met behulp van een kort anabolenkuurtje er wat fitter uit willen zien op het strand en op festival. Hans Wasselink, fitnessvoorlichter van Dopingautoriteit: ‘’deze jongeren blazen op en lopen na de zomer weer leeg’’.

Wat zijn anabole steroïden eigenlijk? Het zijn afgeleiden van het mannelijk geslachtshormoon testosteron. In pilvorm of injecteerbare testosteron zorgt voor een mannelijk uiterlijk en spieropbouw. Experts en gebruikers zijn het over een ding eens, het werkt absoluut. De natuurlijke barriere van spiergroei is met anabole steroïden zeker te verbreken.

Echter heeft dit ook een keerzijde. Het gebruik van een anabolenkuur is schadelijk voor de gezondheid. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn: krimpende zaadballen, slechte cholesterol verhouding, hoge bloedruk, acne en een hartspier die meegroeit met je spiermassa. Daarnaast worden gebruikers vaak agressiever en hebben een hoger libido en worden minder vruchtbaar. Langdurig gebruik resulteert in een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast geven experts aan dat het gebruik verslavend werkt. Behandelaren bij de anabolenpoli geven aan dat steeds meer jonge jongens zich aanmelden omdat zij klachten ervaren en moeite hebben met stoppen.

Experts geven aan dat de normalisering van het gebruik van anabolen zorgelijk is en dat hier veel te weinig aandacht voor is. Nu er steeds meer mensen anabolen gebruiken wordt pas goed zichtbaar hoeveel schade het aan een lichaam doet. Daarnaast zijn er een hoop aanwijzingen dat door de populariteit de georganiseerde misdaad die zich normaliter focust op drugs, nu ook doping begint te produceren.

Blijf dus weg van anabolenkuurtjes. Heb jij problemen met anabolen steroiden of ken jij iemand die hier problemen mee heeft? Start een chat op onze website of klik op een van de links hieronder voor meer informatie.

Klik hier voor het originele artikel.

Klik hier voor meer informatie over anabolen.