Go to top
Sla inhoud over

De werking van heroïne

 
Heroïne heeft een sterk verdovende werking en geeft een gelukzalig gevoel van tevredenheid, welbehagen, warmte en veiligheid. Dit heet een flash. De gebruiker leeft in een eigen wereld waardoor de buitenwereld niet meer belangrijk wordt geacht. Iemand voelt geen kou, pijn, honger of ziekte. Angsten, zorgen en verdriet lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen.
 
Onder invloed van heroïne wordt de ademhaling en de hartslag langzamer en daalt de lichaamstemperatuur. Het vermindert de werking van de darmen en de kringspieren. Daardoor kan het voorkomen dat iemand minder goed naar de wc kan. De seksuele behoeften worden minder.
 
De eerste keren dat iemand gebruikt, voelt iemand zich meestal erg naar. Er ontstaat misselijkheid, duizelingen, en er kan een raar gevoel in het hoofd ontstaan. Men krijgt hevige jeuk over het hele lichaam, vooral in het gezicht.
 

Zelftest

Wil je weten of jij qua gebruik van drugs, alcohol of gamen (internetten) in de gevarenzone zit?

> Lees meer

Werkstuk maken

Ga je een werkstuk maken of spreekbeurt houden over alcohol, roken of drugs? Je vindt hier veel informatie die je kunt gebruiken voor je werkstuk.

> Lees meer